francelocationvacances.be Français Rentaholidayhouseinfrance.com Nederlands rentaholidayhouseinfrance.com English
  Zich inschrijven frankrijkvakantieverhuur.be
frankrijkvakantieverhuur.be verhuur vakantiewoningen Frankrijk verkoop vakantiewoningen Frankrijk verhuur villa's Frankrijk
frankrijkvakantieverhuur.be Home       Verwittig mij       Advertentieabonnementen       Hoe werkt het?       Adverteren       FAQ       Contact frankrijkvakantieverhuur.be
frankrijkvakantieverhuur.be
INLOGGEN
Gebruiker
Paswoord
Nieuwe gebruiker,
klik hier!

Paswoord vergeten!
frankrijkvakantieverhuur.be
 
frankrijkvakantieverhuur.be
ZOEKEN
Te huur/Te koop
Regio
Stad
Woningtype
Slaapkamers Badkamers
Zwembad
Sorteren per
frankrijkvakantieverhuur.be
 
frankrijkvakantieverhuur.be
MENU

frankrijkvakantieverhuur.be

Nieuws

===================================================================

TOERISTISCHE TIPS

Picardië

In de baai van de Somme kunt u wadlopen en genieten van de prachtige vergezichten. La Marquenterre, een groot vogelreservaat, is ideaal voor een rustige vakantie met heel het gezin. U vindt honderden plantensoorten in het pittoreske Saint-Valéry-sur-Somme en er zijn verscheidene bezoektuinen. Een bezoek aan Le Touquet moet zeker op het programma staan.

U vindt b & b’s en gîtes onder Picardie op onze website.

Nord-Pas de Calais

Deze streek is ideaal voor een weekendje uit of voor een korte (wandel)vakantie. U mag zeker de Côte D’Opale niet missen. Vanuit Wissant kunt u schitterende wandelingen maken. Er is zo’n 120 km strand. Vergeet ook niet de witte krijtrotsen van Cap Griz Nez en Cap Blanc Nez die samen het natuurgebied Les Deux Caps vormen. Ook de moeite waard zijn het achterland met het dal van de Ternois en de Zeven Valleien. Lille heeft een schat aan interessante musea aan te bieden. Ook Arras verdient uw aandacht.

U vindt b&b’s en gîtes onder Nord-Pas de Calais

Normandië

Côte Fleurie
De Côte Fleurie is de naam voor de kustlijn tussen Honfleur en Cabourg. De kust dankt haar naam aan de mooie bloemperken en de sfeer van weleer.

Honfleur is een leuk havenstadje. De smalle huisjes in de stegen rondom het 'Vieux bassin' zorgen voor een hartelijke sfeer. U kunt ook flaneren in de chique badplaatsen Trouville en Deauville.

Het casino en de paardenrenbaan van Deauville laten zien dat dit 'the place to be' was en is voor de welgestelden. De luxehotels in vakwerkstijl langs de boulevard geven de badplaats een nostalgisch tintje. In de jachthaven kunt u mooie schepen bekijken. Cabourg, eens een eenvoudig vissersdorp, heeft elegante gebouwen uit de Belle Epoque, de beginjaren van de vorige eeuw.

In de badplaats Houlgate gaat de rivier de Dives over in zee. In de badplaatsen van de Côte Fleurie is het gezellig en goed toeven. Hoewel de plaatsen nostalgie uitademen, is het modern comfort overal aanwezig.

Trouville-sur-mer, aan de riviermonding van de Touques, is een gezellige badplaats met een vissershaven en een mooie oude binnenstad. U vindt er villa’s in de Normandische bouwstijl en in de jachthaven liggen de boten van de meer gegoeden. Elke morgen wordt er een gezellige vismarkt gehouden, waar verse vis recht op uw bord in de kleurige restaurants en bij de vishandelaars terechtkomen.
De Normandische kust met zijn zandstranden en hoge rotspartijen zal voor altijd verbonden blijven met de landing van de Geallieerden in 1944, de inschepingsstranden van Ohama Beach. Er zijn een paar musea hierover te bezichtigen. Een paar interessante Normandische steden, gekend om hun verleden, zijn zeker een bezoek waard.

Caen

In het midden van het Pays d'Auge ligt de universiteitsstad Caen.
In de Tweede Wereldoorlog zijn er veel gebouwen verloren gegaan en werd de stad opnieuw opgebouwd. De geschiedenis van Caen kunt u gaan bekijken in het is museum Mémorial de la Bataille de Normandie. Vandaag is Caen een levendige stad, met restaurants, bars en theaters.
Een ander museum vindt u in het kasteel. Het Musée des Beaux Arts heeft een mooie collectie schilderijen.

Normandië en zijn steden

Normandië ligt in feite vlakbij. Op minder dan een dagje rijden ben je er zo .
Eigenlijk is het een ideale bestemming niet alleen voor een korte, maar ook een lange vakantie.
De Normandische kust met zijn zandstranden en hoge rotspartijen zal voor altijd verbonden blijven met de landing van de Geallieerden in 1944. Tal van bezienswaardigheden herinneren je er nog steeds aan.
En wie van de natuur, rust en stilte houdt zal volop genieten van het binnenland met zijn vele 'bocages'.
Ook de Normandische steden hebben je door hun verleden én heden heel wat interessants te bieden.
Even kort kennismaken ?

Alençon

Aan de oevers van de Sarthe ligt Alençon, dat in de zeventiende eeuw beroemd werd als stad van het fijne kantwerk 'au Point d'Alençon'.
Het was Colbert, minister onder Lodewijk de Veertiende en afkomstig uit Aleçon, die er voor zorgde dat hier een bedrijf kwam waar kantwerk voor het Franse hof werd gemaakt. Dit geraffineerde, tijdrovende handwerk is in twee musea te bewonderen.
Beide liggen in het centrum waar de gotische kathedraal Notre-Dame en de oude straten 'rue du Bercail' en 'Grand Rue' de sfeer van vroeger oproepen.

Caen

Te midden van de landstreek Pays d'Auge ligt de universiteitsstad Caen.
Willem de Veroveraar liet hier twee abdijen bouwen als zoenoffer aan de paus, die zijn huwelijk met nicht Mathilde niet erkende. Caen is een mengeling tussen oud en nieuw sinds er in de Tweede Wereldoorlog veel gebouwen verloren zijn gegaan.
In het museum Mémorial de la Bataille de Normandie herleeft deze periode op een bijzonder manier.
Dat Caen weer lééft, merk je aan de vele uitgaansgelegenheden zoals theaters, cafés en restaurants.

Deze groene, moderne stad heeft nog verschillende monumenten die niet zijn getroffen in de oorlog.
Binnen de muren van het feodale château is het een gezellige drukte. U kunt hier twee interessante musea bezoeken.
Het Musée des Beaux Arts toont zijn rijke collectie schilderijen op een zeer toegankelijke wijze. In het Musée de Normandie komt u meer te weten over de rijke geschiedenis. De twee abdijen uit de 11e eeuw die ooit
allebei aan de randen van de stad stonden, zijn nu versmolten in het centrum.
Voor velen is Le Mémorial echter het belangrijkste museum. Dit museum voor de vrede geeft op indrukwekkende wijze uitleg over de Tweede Wereldoorlog.

Cherbourg

Deze stad staat geheel in het teken van de zee. Napoleon maakte van Cherbourg een militaire haven door haar interessante ligging en daarom heeft de stad nu een�marine-, handels- en vissershaven.
Vanaf het hoger gelegen Fort du Roule, waarin het Musée de la Guerre et de Libération is ondergebracht, heeft u een mooi uitzicht op het havengebied en Cherbourg.
Een leuke attractie voor klein en groot is het onderwateravontuur, bij La Cité de la Mer, waar de oceaan werd weergegeven in enorme bekkens. U kunt de dieren die er leven aanraken, zo dicht kunt u er bij.

Dieppe

Dieppe is de oudste badplaats van Frankrijk . U heeft er een schitterend uitzicht op de klifkust. In het Musée du Château is een schip het boegbeeld van de ivoren voorwerpen die er tentoon worden gesteld.
In Cîté de la Mer kunt u kennismaken met de scheepsbouw en visvangst en diverse vissoorten zwemmen er in aquaria rond. Dieppe is ook een gezellig winkel- en wandelstadje.

Fécamp

Vanuit Fécamp heeft u een schitterend zeezicht. De stad is ook een bezoek waard om zijn drankje ‘Bénédictine'; de brouwerij, een prachtig gebouw is toegankelijk voor het publiek. Er is ook een visserijmuseum voor liefhebbers van vis(sen).

Le Havre

Le Havre, grootste stad van Normandië, fascineert door zijn oceanische schoonheid.
U vindt er alles wat een actieve stad aan aantrekkelijks heeft te bieden, gecombineerd met een architectuur die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, de dynamiek van een grote Europese havenstad en het aantrekkelijke van een badplaats.
De rijkdom van de musea herinnert u er aan dat het impressionisme hier het daglicht zag.

Rouen
Rouen wordt ook wel de 'stad van de honderd kerktorens' en 'museumstad' genoemd. De stad, op het plateau van Caux, heeft een mooie historische kern.

Het straatbeeld van vakwerkhuizen en gotische gebouwen doet Rouen op een openluchtmuseum lijken.
De oude wijken tellen de meeste vakwerkhuizen van heel Normandië.
De Gros Horloge in de gezellige winkelstraat staat symbool voor de stad. Rouen is ook de plaats waar Jeanne d'Arc aan haar einde kwam. Op het Vieux Marché-plein herinnert een gedenkteken aan deze gebeurtenis.

De Toeristische dienst van Normandië heeft een reeks uitstekende brochures (ook in het Nederlands).
Comité Régional de Tourisme de Normandie, Le Doyenné 14, rue Charles Corbeau, F-27000 Evreux
Tel: 00 33 232 33 79 00 Fax: 00 33 232 31 19 04. E-mail: normandy@imaginet.fr

ELZAS (Alsace)

Nieuw in 2009: opening van het Parc Tellure. Bezoek aan een volledig nagemaakte zilvermijn, een theatervoorstelling, films in 3-D en speciale effecten staan op het programma die een weergave zijn van het leven van een mijnwerker uit de 16e eeuw. www.tellure.fr

Van 5 juli tot 5 oktober: kunstroute van plekken die normaal gezien niet te bezichtigen zijn www.itineraires.fr

Musée Wurth in Erstein, onder andere werken van Picasso. www.musee-wurthfr
Het grootste openluchtmuseum van de Haut-Rhin ligt in Ungersheim: traditionele huizen, beroepen en klederdracht van heel de Elzas. Het Bokrijk van Frankrijk. www.ecomusee-alsace.fr

U vindt vakantiewoningen en b&b onder Alsace op de website www.frankrijkvakantieverhuur.be

OPGEPAST OPLICHTERIJ

Indien u aanvragen krijgt van dr.david1144@gmail.com of davidonvacation2012@gmail.com of gelijkaardige adressen van een david uit Washington,gelieve hier niet op te reageren. Het gaat om een gekende oplichter. Google zijn adressen voor meer informatie.

Hetzelfde probleem bij
Sender IP204.93.166.239
Fred Collins - fredsakeman@gmail.com

idem m.steve.andrews01@gmail.com

rentaholidayhouseinfrance.com

 
©2008-2012 Frankrijkvakantieverhuur.be - ASW Translations - VAT BE 745.167.460
Algemene voorwaarden - Ontwikkeld door EDP Web Design